Gateliv i markveien
Fotocredit: Foto: Ksenia Novikova, flickr.com/ksenianovikova/ (CC BY-NC-ND 2.0)

Krisepakken hjelper, men huseierne kan også bidra

Grünerløkka er en populær bydel i Oslo, mye takket være mange små og individuelle butikker og kafeer. For å bevare det mangfoldige Grünerløkka som vi alle er glad i, oppfordrer jeg lokale huseiere til å bidra i krisen.

april 7, 2020

av Mina Weydahl, leder i Grünerløkka MDG

Kontantstøtte hjelper, litt

Regjeringens «kontantstøtte», en krisepakke på 50 milliarder, ble vedtatt i dag. Det er gledelig å se at alle partiene på Stortinget samlet står bak denne pakken, og den vil være uvurderlig hjelp for mange bedrifter landet over. Mange små bedrifter på Grünerløkka vil likevel slite. Jeg tror det er mange huseiere på Grünerløkka som kan bidra, særlig i lys av sentralbankens rentenedsettelse og bankenes ekstra fleksibilitet.

Lettelse i husleien

Enten du leier ut en leilighet til noen som er permittert fra en lokal restaurant eller du eier flere bygårder, oppfordrer jeg å vurdere midlertidige lettelser i husleien. Om du kan gi halv leie én måned, eller kan tilby leiefritak i flere måneder, alle bidrag vil være av stor betydning for leietakerne det gjelder. Ikke bare som økonomisk hjelp, men også en viktig personlig håndsrekning og motivasjon til bedrifter som i er inne i en svært vanskelig periode.

Du kan også bidra

Det er ikke bare huseiere som kan hjelpe det lokale næringslivet vårt i disse krevende tidene, vi kan alle gjøre en ekstra innsats og handle mer lokalt. Mange butikker og spisesteder på Løkka er kreative og finner gode løsninger som gjør det mulig å handle trygt, og mange har også nettbutikker eller leverer mat på døra. Du finner den fulle oversikten over alle som har åpent og hvordan du kan handle på nettsidene til Grünerløkka kultur- og Næringsforening.

Et levende Grünerløkka

Vi er heldige som bor i et rikt land som har råd til å dele ut 20 milliarder i måneden i krisetider. Men vi er også et land hvor vi er stolte av verdier som likhet og dugnadsånd, og denne krisen gir oss en mulighet til å vise at vi støtter nettopp slike verdier. Jeg oppfordrer alle til å handle litt ekstra l\ lokalt, og huseiere som kan til å vurdere om de kan hjelpe lokale bedrifter gjennom husleiereduksjon. Slik kan vi som lokalsamfunn bidra til at Grünerløkka også etter koronakrisen vil være en bydel full av variasjon, egenart og muligheter for lokale bedrifter.

 

Mina Weyhdal,

leder i Grünerløkka Miljøpartiet De Grønne