Fotocredit:

Lokale butikker og mangfoldig byliv

Det er en trist dag for Grünerløkka når landemerket Sultan Marked i dag har stengt, etter 24 år som bydelens beste grønnsaksbutikk.

 

februar 29, 2016

Miljøpartiet De Grønne ønsker at Grünerløkka skal beholde sitt særpreg, som en annerledes og mangfoldig bydel. Når lokale butikker må legge ned og internasjonale kjeder rykker inn mister vi noe av det som gir bydelen karakter og en identitet. Som Jan Vardøen sier til Osloby:

- Vi har mistet noe organisk og i stedet fått noe syntetisk. En ny filial av en kaffebarkjede er ikke det Grünerløkka trenger.

Miljøpartiet De Grønne ønsker ikke at politikerne skal regulere leieprisene i markedet, men vi vil gjøre det vi kan for å sikre at Grünerløkka beholder sitt særpreg. Noen ting gjør vi allerede, for eksempel:

  • Mange næringslokaler er de siste årene ombygd til leiligheter. Plan- og bygningsetaten er nå meget restriktive med å omregulere næringlokaler til bolig i første etasje i sentrale strøk.
  • Byrådet stiller krav til «levende førsteetasjer» i alle de nye byggeprosjektene ved knutepunkt, som nye «Hovinbyen» øst i bydel Grünerløkka.

Hva mer kan vi gjøre for å bidra til at Grünerløkkas lokale butikker overlever? Send dine innspill og ideer til oss her, så kan vi ta saken videre i bydelsstyret.

Foto credit: Alex Proimos (CC BY-NC 2.0), https://www.flickr.com/photos/proimos/
Foto credit: Alex Proimos (CC BY-NC 2.0), https://www.flickr.com/photos/proimos/