Fotocredit: Foto: www.pixabay.com, CC0 1.0 Universal

Over og ut for diesel

På møtet i bydelsutvalget torsdag fikk vi flertall for at det skal legges inn krav om bruk av faststrøm i bydelens utleiereglement.  Det betyr at det blir slutt på bruken av dieselaggregater ved arrangementer i bydelen vår!

april 28, 2016

Forslaget vårt ble godt tatt imot i bydelsutvalget, og enstemmig vedtatt. Det var Ingrid Kleiva Møller, som er De Grønnes representant i oppvekst-, miljø- og kulturkomiteen, som tok initiativ i saken:

- Dieselaggregater er ineffektive og forurensende. Det er ingen grunn til at arrangører ikke skal kunne benytte seg av faststrømnettet i urbane områder som Grünerløkka!

Å bruke strøm fra strømnettet i stedet for et dieselaggregat er 80% mer energieffektivt – og tilnærmet utslippsfritt. Det gir både lavere klimautslipp og bedre byluft for oss som bor her. Vi håper nå at andre bydeler kan gjøre det samme, og at vi sammen kan gjøre at arrangementene i Oslo mer miljøvennlige!

Det er tilgjengelige strømuttak i Sofienbergparken, på Birkelunden, Olaf Ryes plass og Schous plass – som i all hovedsak er de fire parkene som benyttes til arrangementer i bydelen. Bydelen har tidligere uttalt at dieselaggregater er lite brukt av deres leietakere, så her bør det være mulig å enkelt fase ut aggregatene uten at det går utover mindre arrangører.

Vedtaket og sakspapirene finner du her.