Fotocredit: Kristian Vea/

Park for alle!

Nå fjernes den midlertidige barnehagen på Ola Narr! Å fjerne midlertidige barnehager som er bygd i bydelens grøntområder, slik som på Ola Narr, var en av Grünerløkka MDGs viktigste saker i forrige valgkamp. Vi er veldig glade for at parken nå får tilbake sin opprinnelige form!

 

august 8, 2016

Ola Narr er et friområde aktivt brukt av befolkningen på Grünerløkka både sommer og vinter med flott utsikt til fjorden. Det forrige byrådet tvang i 2014 igjennom byggingen av en midlertidig barnehage på grøntområdet, mot sterke protester fra lokalbefolkningen.

Harald Nissen, De Grønnes bystyrerepresentant i Oslo, uttalte den gang:

 

 

- Selv om barnehagen skal være midlertidig, beslaglegger bygget et flott grøntområde i Oslo. Vi kan ikke være sikre på at barnehagen rives etterpå

Miljøpartiet De Grønne har kjempet i forrige bystyreperiode imot opprettelse av midlertidige barnehager på byens grøntområder. Nå er det Miljøpartiet De Grønne som sitter i byråd, og vi er glade for at friområdet skal tilbakeføres slik det var før den midlertidige barnehagen kom!

Arbeidet vil etter planen stå ferdig i midten av september. Bymiljøetaten ønsker, i tråd med De Grønnes politikk, å etablere en liten blomstereng på den sørlige delen av dagens barnehageområde. Barna som har gått i barnehagen får barnehageplass i nye lokaler på Hasle.

- I en by som fortettes, møter politikerne hele tiden dilemmaer som dette hvor man må velge mellom to goder som byens befolkning trenger. MDG sitt prinsipielle standpunkt er imidlertid klart: Vi skal ikke legge midlertidige barnehager til regulerte parker- grøntområder.