To grønne byråder – En historisk dag for grønn politikk!

Miljøpartiet De Grønne Grünerløkka gratulerer det nye byrådet!Vi gleder oss over at det flertall av kvinner blant de ferske byrådene, og to av dem er grønne! Lan Marie Nguyen Berg blir byråd for miljø og samferdsel, og Hanna E. Marcussen blir byråd for byutvikling.

oktober 21, 2015

Vi tillater oss også å feire litt ekstra at Grünerløkka MDGs leder, Rasmus Reinvang, blir en av Hanna E. Marcussens byrådssekretærer!

Har du forresten sett hva som står om bydel Grünerløkka i samarbeidserklæringen?

Det nye byrådet vil for eksempel ferdigstille følgende sykkelstrekninger innen utgangen av 2017:
-Rådhusplassen til Grünerløkka via Torggata
-Rådhusplassen til Grünerløkka via Universitetsgata
-Sofienberg til Tøyen via Helgesens gate og Finnmarksgata

Samtidig vil de be bydelene utarbeide forslag til tiltak som vil fremme sykkel og gange lokalt, og innføre en årlig pott i budsjettet til gjennomføring av slike tiltak.

Det nye byrådet vil de ha ny t-banetunnell i indre by, trikk langs Ring 2, prioritere Lørensvingen, miljøfelt og kollektivfelt på Ring 3, lav- og nullutslippssoner innenfor ring 3 så snart nødvendige lovhjemler er på plass og innen 2024, utvikle Hovinbyen til et foregangsprosjekt for klimasmart byutvikling og mye mer!

Dette er mye miljøpolitikk for penga, folkens! Og det er bare NOE av det som står i byrådserklæringa. Vi anbefaler virkelig å lese hele greia – god bok!

Du kan lese hele erklæringen her.

Om du er som oss og rett og slett ikke kan få nok oslopolitikk kan vi anbefale denne oversikten over hele det nye bystyret, som nå også viser komitemedlemmer.